Aarden


Meditatie Aarden
Geaard zijn is belangrijk. We denken veel, zitten achter de computer en bewegen vaak te weinig. Een mens kan zich afgescheiden voelen van zijn lichaam en van de aarde. Deze meditatie/visualisatie kan je helpen je opnieuw te verbinden met de aarde. Onderaan staat de verkorte tekst om te gebruiken.

 

Voor deze oefening kun je rechtop gaan zitten of gaan staan. Als je zit, zorg dan dat je beide voeten de grond goed raken. Als je staat, zet je voeten recht op de grond, laat je knieen ontspannen zijn, dus niet op slot. Recht je rug, je hoofd rechtop je nek. Je staat goed en stevig, maar niet gespannen. Je kunt je ogen sluiten, of ongefocused een paar meter voor je uit laten kijken.

 

Stel je nu voor dat er een prachtige, sterke energie stroom door je heen loopt. Dit is jouw energie, die aangevuld wordt uit de aarde. Je kunt hem een kleur geven die je fijn geeft, misschien zuiver wit, maar hij kan ook goud, zilver of wat je aanspreekt zijn. Stel je voor dat de baan vanuit je stuitje naar de grond loopt, en diep de aarde in. Steeds dieper gaan de energie, je kan je adem er aan verbinden en hem al ademend tot het diepste punt van de aarde geleiden. Als dit niet lukt, accepteer dit in vrede, en laat hem zo diep gaan als bij jou past. Misschien wil je je energie ankeren met een haak, een anker of een andere manier om hem vast te zetten. Hier kan jou energiebaan altijd energie opnemen uit de Aarde.

 

Voel nu hoe de sterke Aarde energie jouw veld inloopt. Hij geeft je kracht en gezondheid. Vanuit het binnenste van de Aarde komt de gouden of zilveren energie helemaal naar jou toe, als een liefdevolle gave. Deze energie kun je op je ademhaling door je grote energiebaan laten gaan, hoger en hoger, tot hij bij je hoofd komt en door je kruinchakra (een energiepunt boven je hoofd) de cosmos in gaat. Onderweg naar je hoofd kun je je voorstellen dat de energie je aura vult met zijn licht. Voel je helemaal stralen van aardeenergie.

 

Vanuit de cosmos komt ook energie in je energiebaan. Dit kun je je voorstellen als licht van een ster of een zon waarmee je verbonden bent, of misschien is het genoeg je voor te stellen dat deze energie gewoon uit de ruimte komt. Laat dit licht in je energiebaan komen, wit of zilver of parelachtig, wat je maar aan spreekt. Volg het met je ademhaling en stuur het daarna via je stuitje de Aarde in, en geef het je ballast, de stress of het verdriet van de dag mee. Stress en verdriet of kwaadheid zijn allemaal energieen, en de Aarde kan die weer opnemen en transformeren. Laat alles lekker los en voel nu hoe je verbonden bent met de Aarde en de cosmos.
Als je je ontspannen voelt en goed geaard, kun je weer langzaam in beweging komen. Beweeg je voeten wat en wiebel met je vingers, open je ogen als je daaraan toebent en kom weer in je eigen kamer terug.

 

Korte meditatietekst:


Voel je voeten op de grond, je rug is recht en je hoofd rechtop. Voel hoe je grote energiebaan gevuld is met aarde energie. Volg deze energiebaan, die een mooie gouden, zilveren of andere mooie kleur heeft, met je ademhaling naar beneden. Via je stuitje gaat dit licht de aarde in, steeds dieper en dieper. Als je niet dieper kan is dit niet erg, accepteer het in vrede. Als je wel dieper kunt adem rustig door, en verbindt je energiebaan met het binnenste van de Aarde, met een anker of ander voorwerp dat goed voelt. Je hebt altijd toegang tot deze krachtige Aarde energie. Je energiebaan neemt het op, volg de energie omhoog, het komt via je stuitje stralend in je energiebaan. Onderweg door je lichaam vult het je aura, en geeft je kracht en gezondheid. Laat de energie hoger gaan, tot het via je kruinchakra de cosmos in gaat. Voel je helemaal stralen van deze liefdevolle, krachtige Aardeenergie.

 

Vanuit de cosmos komt ook energie je aura in. Dit zilveren of witte licht komt via je kruinchakra in je energiebaan. Volg deze pure energie met je ademhaling door je lichaam naar beneden, tot het via je stuitje de Aarde ingaat. De energie van de cosmos geeft je vrede en rust. Je kunt al je verdriet, kwaadheid of stress meesturen met deze energie, zodat de Aarde het kan opnemen, en transformeren. Laat het maar los en ontspan. Voel hoe je verbonden bent met de Aarde en de cosmos.
Als het goed voelt en je ontspannen en geaard bent, kun je langzaam je voeten bewegen en met je vingers wiebelen. Open je ogen en kom terug in je kamer.